Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), UBP-DP-YDP Hükümeti'nin aldığı kararları eleştiren bir bildiri yayınladı.

Kan Emici, AKSA DURDURULMALIDIR !!

 Atanmış UBP-DP-YDP Hükümeti aldığı talimat gereği ülkedeki kamu kaynaklarını yeşil sermayeye peşkeş çekmek için yoğun çalışmalarını sürdürmektedir.  Buraya başka bir devletten görevli  memur olarak atanmış TC  Elçisi’nin Vali, ülkenin gerçek yöneticisi gibi davranasını, müdahalelerde bulunmasını seyretmektedir.

  Kıbrıs Türk Toplumu’nun dünyadan tecrit edilerek oluşturulan bu ucube, hukuk dışı rejim, yandaşa rant kapısı durumuna getirilmiştir. Oluşturulan bu yapı Kıbrıs Türk Toplumu’nun çıkarları için değil, ülkenin kaymağını paylaşanlar için çalışmaktadır. İradesini Kıbrıs Türk Toplumu’ndan almayan, basiretsiz hükümetler bu ihanetin örtüsü durumuna gelmiştir.

Bir yandan Eşit-Egemen devlet iddiası  ile açıklamalar yapanlar, diğer yandan bütün yasa ve anayasa kurallarını yok sayarak; kamu kaynakları ihalesiz, kuralsız, yağmalanma mantığıyla yabancı şirketlere, şahıslara aktarılmaktadırlar. Kıbrıs Türk Toplumunun ihtiyaçları için değil üst yönetimin ihtiyaçlarına bağlı paketler, projeler bu yüzden dayatılmaktadır.

Meclisten geçirilen  Kamu İhale Yasası ve TC yetkilileri ile imzalanan protokol tam bir hukuksuzluk, usülsüzlük, yolsuzlukla KIB-TEK’in AKSA Şirketine devredilmesi  hamlesidir. Aynı yöntemleri bir çok kamu malının peşkeşinde daha önce de  defalarca gördük.  Somut,  sıcak son  örnek; Ercan Havalimanı’dır. DAÜ ise sıraya konulmuştur. Bir-bir Kıbrıs Türk Toplumunun öz varlıkları gasp edilmekte, yabancı, yeşil sermayeye devredilmektedir.

   Kıbrıs’ın Kuzeyi tamamen illegal, suçlu, kaçakçı sığınağı, suç cenneti durumuna getirilmiştir. Halkın güvenliği tamamen ortadan kalkmıştır. Sosyal Devlet bitmiştir.  Hukuk, sağlık, eğitim, seçimler vs kavanoz demokrasisinin, kurulan düzenin devamına hizmet edecek şekilde dizayn edilmiştir.  TL kullanımına ve siyasi belirsizliğe itilen, dünyadan izole edilen  toplumumuz yok oluşa sürüklenmiştir.

   Elektriğin devralınmak istenmesi bu tablonun bir parçasıdır. Yıllardır bu konuda mücadele eden EL-SEN’in itibarsızlaştırılarak, yok edilmek istenmesi bundandır. AKSA bu toplumun kanını emerken, ona daha da avantajlar sağlanıp KIB-TEK’in ortadan kaldırılmak istenmesi bundandır. Her yurtseverin yapılmak istenen bu oldu-bittiye  göz yummaması, mücadeleyi yükseltmesi çağrısını yenilerken, AKSA ve bu politikaların karşısında olacağımızı vurgularız.

Bütün siyasi partilere, örgütlere çağrımızdır; 

KIBRIS KIBRISLILARINDIR deme vakti çoktan gelmiştir.

 Kıbrıs Türk Toplumu’nun kendi kangrenini kendisinin  kesme zamanı gelmiştir.

Kendi ülkesinde kendi kendisinin efendisi olma zamanı gelmiştir.

 Birlikte mücadeleyi yükselterek çözüm ve barışı, kendi kendimizi yönetmeyi başarma zamanı gelmiştir.

                                

Tahir Gökçebel

Genel Sekreter

Yönetim Kurulu (a.)