Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), okulların açılışının bir hafta ertelenmesini protesto etmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdi. KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, açıklamasında bu ertelemenin arkasında siyasi hesapların olduğunu iddia etti.

Eylem, "Bir hafta içinde tüm inşaatlar tamamlanacak mı? Konteynerler sihirli bir şekilde binaya mı dönüşecek?" diyerek, ertelenen sürenin mevcut sorunları çözmeye yetmeyeceğini belirtti. Okulların uzun süredir inşaat halinde olduğunu ve bu durumun öğrenci ve öğretmenler için güvenlik riskleri oluşturduğunu vurguladı. Ayrıca, yirmi branşta 34 öğretmenin azaltıldığını ve bu durumun iki bin saatten fazla dersin boş geçmesine yol açacağını ifade etti.

Eylem, açılış tarihinin ertelenmesinin eğitimle ilgili gerçek bir kaygıdan ziyade siyasi hesaplarla ilgili olduğunu belirterek, eğitime yeterli bütçe ayrılmadığını ve öğrencilerin konteynerlerde eğitim görmek zorunda kaldığını eleştirdi.

Editör: Aylin Derin