Gündem

KSTÜ’LÜ TERALI, NATURE GRUBU’NA EDİTÖR SEÇİLDİ

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerem Teralı, dünyaca ünlü Nature grubunun yayınladığı prestijli dergi Scientific Reports’un Editörler Kurulu’na kimyasal biyoloji alanında yeni üye olarak kabul edildi.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerem Teralı, dünyaca ünlü Nature grubunun yayınladığı prestijli dergi Scientific Reports’un Editörler Kurulu’na kimyasal biyoloji alanında yeni üye olarak kabul edildi. Kimyasal biyolojinin biyolojik süreçleri kimyasal araçlarla anlamamıza olanak sağladığını ve yaşamın temel mekanizmalarını moleküler düzeyde incelememizi mümkün kıldığını aktaran Prof. Dr. Teralı, “Bu disiplin, özellikle ilaç geliştirme, biyoteknoloji ve hastalıkların tedavisinde büyük bir öneme sahiptir. Kimyasal biyolojinin sağladığı araçlar sayesinde biyolojik sistemlerin işleyişine dair yeni bakış açıları geliştiriyor ve insan sağlığına yönelik çözüm odaklı yaklaşımlar üretiyoruz. Bu alanda bilimsel katkılar sunmak, benim için büyük bir sorumluluk ve aynı zamanda heyecan verici bir fırsattır” dedi.

Scientific Reports, doğa bilimleri, psikoloji, tıp ve mühendislik de dahil olmak üzere geniş bir bilimsel yelpazede çalışmaları kapsayan multidisipliner bir dergi olarak, yazarlarına yüksek saygınlıkta bir platform sunmaktadır. 2023 yılında 734,000’den fazla atıf alarak dünyanın en çok atıf yapılan 5. dergisi olan Scientific Reports, aynı zamanda kamuoyunda da geniş çapta dikkat çekmektedir. Dergi, alanında uzman editörlerden oluşan bir ekip tarafından yönetilmekte olup, Editörler Kurulu Üyeleri, Kıdemli Editörler ve Dahili Editörler ile birlikte çalışarak gönderilen araştırmaların teknik olarak sağlam, bilimsel olarak geçerli ve yayınlanmaya uygun olduğundan emin olunmasını sağlamaktadır.