( 2-9-2024 … MHA … ) 

KKTC’de birçok yatırımı bulunan ve bir süre önce Güney Kıbrıs’a aracı ile geçtiği sırasında “Sözde rum malları üzerine inşaat yapmak ve satmak ile gelir ettiği iddiasıyla tutuklanan Şimon Aykut, cezaevinde bir Suriye kökenli Rum vatandaşı tarafından saldırıya uğradı. Ancak saldırgan emeline ulaşamadan etkisiz hale getirildi. Suriye uyruklu rum Aykutun yanına bile gelemeden  hapishane arkadaşları tarafından etkisiz hale getirildi. Aykut’a yönelik saldırı, KKTC vatandaşı bir mahkumun müdahalesi ile sonuçsuz kaldı. Şimon Aykut olayı ailesine aktararak yetkililerden yardım istedi.

Aykut’un ailesi, olayın ardından Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC yetkililerine konu ile ilgili bilgi ve açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamada, saldırının 29 Ağustos 2024 tarihinde  mahkumların toplu bulundukları yemekhande gerçekleştiği aktarıldı.

Suriye kökenli  bir rum vatandaşı olan Omar Altney’in hapishaneye yeni gelmesinin ardından, elinde kredi kartlarına benzer keskinleştirilmiş bir cisimle bağırarak, “Nerede o İsrailli Yahudi ? Nerede?” diyerek Aykut’un üzerine yürümeye başladığı Şimon Aykut’un yanında oturan arkadaşları Türkiye doğumlu KKTC vatandaşı Müslüman bir arkadaşı ile diğer Müslüman mahkumlar, Aykut’un önüne geçerek saldırganı etkisiz hale getirdikleri öğrenildi.

Şimon Aykut hapishanede başına gelen  olayı ailesi ile paylaşıp yetkililerden  acil önlem alınmasını çağrısında bulundu.(MHA)

Editör: Fatoş Dalcı