Dünya

KKTC VATANDAŞI 24 KİŞİ BAŞARILI ŞEKİLDE TAHLİYE EDİLDİ.

İsrail saldırıları sonucu Lübnan'dan tahliye edilen toplam 966 kişinin 878'i Türk vatandaşı, 24'ünün ise KKTC vatandaşı olduğu öğrenildi

İsrail saldırıları sonucu Lübnan'dan tahliye edilen toplam 966 kişinin 878'inin Türk vatandaşı, 24'ünün ise KKTC vatandaşı olduğu belirtildi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, basına yaptıkları açıklamada, gemilere binişlerde yabancı ülke vatandaşlarına öncelik tanındığına dair haberlerin doğru olmadığını, bu kişilerin yalnızca bir Türk vatandaşının yakınları olarak gemilere kabul edildiğini ifade etti.

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları nedeniyle Lübnan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının tahliyesi için Mersin'den yola çıkan iki gemi, dün Beyrut'a ulaştı. Yaklaşık 1,900 Türk vatandaşının tahliye talebinde bulunduğunu belirten üst düzey Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, toplam 966 kişinin Lübnan'dan tahliye edildiğini bildirdi. Bu kişilerin 878'i Türk vatandaşı, 24'ü KKTC vatandaşı ve 64'ü de bu iki grubun birinci derece yakınları.

Ayrıca, yetkili, yabancı vatandaşlara öncelik tanındığı yönündeki iddiaların yanlış olduğunu vurgulayarak, bu tür haberlerin yabancı düşmanlığını körükleyebileceğini ve zor koşullarda çalışan personelin işlerini zorlaştırdığını kaydetti.

Tahliye için ön başvuru yapan 2,500 kişi arasında, 1,900'ünün toplanma noktalarına geleceğini bildirdiğini belirten yetkili, hazırlıkların buna göre yapıldığını ifade etti. Tahminlerine göre, yaklaşık 1,000 kişi toplanma noktalarına ulaştı, ancak bazıları son anda gemiye binmekten vazgeçti. Başvuruların alınmaya devam edeceğini ve charter uçak seferleri için bir liste bulunduğunu söyleyen yetkili, yeni bir gemi seferine ihtiyaç olup olmayacağına gelecek başvurulara göre karar verileceğini ekledi.