(7.09.2024...MHA...) Boltaşlı’da kız arkadaşı aleyhine dedikodu yaptığı gerekçesiyle Nihat İlkhan’ı ve kaldığı evi yakan H.T. tutuklandı. 

H.T., bu sabah mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındı. Vücudunda ciddi yanık yaraları bulunan Nihat İlkhan’ın hayati tehlikesinin olduğu ve kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi gördüğü belirtildi.

Mahkemede, İskele’de görev yapan polis çavuşu İbrahim Kont, olguları aktardı. Kont, zanlının, 4 Eylül’de, 03:04-03:25 saatleri arasında, Gazimağusa’daki A.O. isimli kız arkadaşı aleyhinde dedikodu yapıp kendisini kötülediği gerekçesiyle, Boltaşlı’da Nihat İlkhan’ın kalmakta olduğu ikametgahın giriş kapısını bir cürüm işlemek maksadıyla açarak içeriye girdikten sonra, öldürmek kastıyla o esnada yatak odasındaki yatağında uyumakta olan Nihat İlkhan’ın üzerine ve yatağı ile oda içerisine akaryakıt türü yanıcı madde dökerek, kasten ateşe vermek suretiyle söz konusu ikametgahı kundakladığını ve Nihat İlkhan’ın ağır şekilde yaralanmasına sebep olup, taammüden adam öldürmeye teşebbüs ettiğini anlattı. Kont, yangın sonucu İlkhan’ın ağır yaralandığını, evin zarar gördüğünü bildirdi ve tahkikatın yeni olduğunu belirterek mahkemeden zanlı hakkında 3 gün tutukluluk talep etti. 

Mahkeme, zanlının 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.(MHA)

Editör: Aynur DIRAĞAN