( 14-8-2024 … MHA … )     Afik Group’un kuruluşundan bugüne kadar şirketin her kademesinde görev yapan Hasan Kıraner, Şimon Aykut’u anlattı.

Başarı Yolculuğunu ve Kuzey Kıbrıs'taki Belirsizlikler.

Hasan Kıraner, uzun yıllar boyunca Afik Group (Caesar Proje'de)  genel müdürlük ve koordinatörlük yapan ve önemli bir kariyer yolculuğuna imza atan şirketin her kademesinde çalışan uğraşan Kıraner, şirketin başlangıcından bugüne nasıl gelindiğini nasıl geliştiğini ve mevcut durumdaki belirsizlikleri kamuoyuna bu cümleler ile aktardı.

"Başlangıçta Sadece Üç Kişiydik"

Şirketin ilk yıllarını anlatan Kıraner, "Ben şirkete ilkler arasında dahil oldum, o zaman sadece Jack, ben ve bir muhasebecimiz vardı.

Şimon Bey de Ankara'daki işin başında idi ve bizlere oradan projelerimize kısmi destek veriyordu, o dönemde aracımız bile olmadığı için kendi araçlarımızı kullanarak işlerimizi yürütüyorduk, ama çok çalıştık, çok inandık ve bugünlere geldik.’’ diyerek süreci özetledi.

Kıraner, şirketin bugün yaklaşık 2000 civarında resmi çalışanı olduğunu, taşeronlarla birlikte bu sayının 3000 olduğunu vurguladı. Şirketin sadece inşaat yaparak para kazanmayı hedeflemediğini, bir vizyonla hareket ettiklerini ve bu vizyon sayesinde ülkeyi de uluslararası arenada tanıttıklarını ifade etti.

"Haklı Olduğumuz Konularda Yalnız Bırakıldık"

Kıraner, Bu şirket KKTC’nin en büyük inşaat şirketi ancak parasını ödeyip aldığı bu topraklara yaptığı yatırımlar yüzünden şirketin patronu şu an hapiste, bu nasıl bir belirsizliktir, bizler büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz,  Kuzey Kıbrıs'ta üzerine inşaat yapılan tüm toprakları, inşaat ruhsatlarını tüm yasal prosedürlere uygun şekilde aldıklarını, vergilerini ödediklerini ve devletin yetkili organlarından tüm izinleri aldıklarını belirtti.

Ancak Şimon Aykut'un tutuklanmasının ardından yaşanan süreci anlamakta zorlandıklarını ifade etti.

"Ülkemizin Başbakanı, verdiğimiz tapuların arkasındayız demişti. Ancak Şimon Bey neden hapiste?

Neden bu konuda bir açıklama yapmıyor ?

Şimon beyi yalnızlığa ittiler onu terk ettiler. Şimon bey tüm yatırımını KKTC’ye yaptı fakat rumlar tarafından tutuklanınca yalnızlığa terk edildi.

Kıraner, devlet yetkililerinin bu konuda açıklama yapmasını beklediklerini söyledi.

Kıraner, yaşanan olayların özetinin ise şöyle aktarıyor ’’Güney Kıbrıs'ın doğrudan Kuzey Kıbrıs ekonomisine yönelik bir saldırı olduğu açık açık görülmektedir, ancak ne acıdır ki KKTC devleti ve hükümeti bu süreçte bizleri yalnız bıraktı.’’

Şimon Aykut'ın Sağlık Durumu Kötüye Gidiyor.

Şimon Aykut'ın sağlık durumunun iyi olmadığını ifade eden Kıraner, Aykut'un tutukluluğu boyunca 10-12 kilo kaybettiğini ve 20 metrekarelik bir odada dört kişi kaldıklarını bildiklerini söyledi.

Aykut'un çok kırgın ve üzgün olduğunu dile getiren Kıraner, "Bu ülkede gerçek mücahit kimdir?" sorusuna aften gerçek mücahit Şimon Bey'dir. Çünkü bu ülke için her şeyini seferber eden gerçek bir vatansever olduğunu vurguladı.

‘’Güney Kıbrıs'tan Kuzeye Yönelik Rahatsızlıklar’’

Kıraner, Güney Kıbrıs'tan Kuzey Kıbrıs'a büyük ölçüde bir kayma gösteren inşaat yatırımların olduğunu gören, Güney Kıbrıs bundan rahatsızlık duyduğunu ve bunu durdurmak için de Şimon Aykut beyi tutukladıklarını söyledi. Bu durumun gelecekte daha büyük sorunlara yol açabileceğinden endişe duyduğunu belirten Kıraner ‘’Şimdi sıra kimde ? " diyerek, herhangi bir arsa üzerine ev yapan apartman yapanbir kişinin de tutuklanabileceğini ifade etti. (MHA)

Editör: Fatoş Dalcı