City Mall AVM ‘nin kendinden söz ettiren, söyleşi ve imza günleri aktivitelerinde , bu ay ki konuk Kıbrıslı Psikiyatri Profesörü Vamık D. Volkan’la söyleşi gerçekleştiriyor.

Viyana’da Dünya Psikiyatri Birliği tarafından Sigmund Freud ödülüne de layık görülen Prof. Volkan, Türk-Amerikan Nöropsikiyatri Derneği, International Society of Political Psychology, American College of Psychoanalysts ve değişik kurumların başkanlığını yapmıştır.

2016 yılında Nobel'den sonra dünyanın en saygın ödüllerinden biri olarak kabul edilen ve psikanaliz dalında verilen Mary Sigorni Ödülü'ne Prof. Dr. Vamık David Volkan layık görülmüştür.

Ayrıca ABD’nin eski Cumhurbaşkanı Jimmy Carter’in yönetimindeki dünya işlerinde barışçıl yol arayan Uluslararası Müzakere Ağı’nda 10 seneden fazla bir zaman üyelik yapan Prof. Volkan, bu çalışmaları nedeniyle 27 ülkeden gelen destek mektuplarıyla 4 kez Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmiştir.
07 Eylül Cumartesi günü City Mall Avm ‘de gerçekleşecek olan seminerinde Prof. Volkan “Dünya Politik Olaylarına Psikolojik Bakış “konusuna değinecek.

Atlarla Yaşayan Kadın, Atatürk’ün Psikanalitik Biyografisi,Kozmik Kahkaha gibi bir çok bilinen kitaba imza atan Prof . Dr. Vamık Volkan, seminer bitiminde, Ferhat Atik tarafından kaleme alınan” Kendi Divanın da Bir Psikanalist” isimli biyografi kitabını, okuyucuları için imzalayacak.

Prof.Dr. Vamık Volkan ‘ın söyleşi ve imza günü 07 Eylül Cumartesi günü saat 17.30’da City Mall AVM aktivite alanında ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir. (MHA)