Kıbrıs’ın kuzey’inde yabancıların ev almasına  Güney Kıbrıs’ın tutumu gittikçe sertleşmeye başladı. Bir inşaat şirketinden ev alan iki İsrail vatandaşı yaşanan tutuklamalar sonrası satın aldıkları evleri inşaat şirketine geri iade etti.

İsrail vatandaşı iki şahıs önceki gün Kuzey Kıbrıs’tan Güney Kıbrıs’a geçtikleri sırada sınır kapısında rum polisi tarafından tutuklandılar.
Rum polisi tarafından kendilerine Kuzey kıbrıstan ev aldıkları için haklarında şikayet olduğunu bu sebepten dolayı poliste tutuklu kalacakları tebliğ edildi..

Rum polisi kendilerine yönlendirdiği suçlamayı Kabul eden İsrail vatandaşı 2 kişi rum polisine bu işten nasıl kurtuluruz diye soru yöneltti rum polisi de evleri gidin iade edin o zaman size serbest bırakırız deyince İsrail uyruklu iki kişi evleri geri iade edip paralarını teslim ettiklerine dair belgeleri Rum polisine ibraz ettiler ve rum polisi tarafından serbest bırakıldılar.

Bu tür tutuklamaların KKTC inşaat sektörünü çökertmek için yapılan bir uygulama olduğu açıkça gözler önüne serildi.

Hatırlanacağı üzere daha önce de rum polisi Şimon Aykut’u tutuklamış ardından ise yine emlakçılık yapan bir Alman vatandaşı kadını da tutuklamıştı.

Bu iki şahıs hala daha rum hapisanesinde bulunmakta ve yargılanacakları günü beklemektedirler. Bu Konu ile ilgili KKTC devletinden ve de Hükümetinden hala daha somut bir adım atılmış bulunmuyor. (MHA)

Editör: Aylin Derin