T&T Havalimanı İşletmeciliği Kıbrıs kültürüne, gelenek ve göreneklerine özgü sergilerine bir yenisini daha ekledi. Dr. Kenan Arifoğlu’nun “Kıbrıs’ın Klasik Bisikletleri” koleksiyonundaki bisikletlerden oluşan sergi Ercan Havalimanı’nda açıldı.  

   Giden yolcu pasaport sonrası yer alan sergi 30 Temmuz tarihine kadar açık kalacak.

 Bisiklet merağı ve bu konudaki koleksiyonculuğu ile de tanınan Dr. Kenan Arifoğlu’nun Kıbrıs’ın klasik bisikletlerinden oluşan sergisine yolcuların ilgisi de yoğun oldu.

 Arifoğlu: Ercan Havalimanı’nda açtığım bisikletler sergisi benim açımdan önemlidir. Uzun yıllara dayanan klasik bisiklet biriktirme merakımı zamanla koleksiyonculuğa döndürdüm. Bu sergi bir dönem Kıbrıs’da bisikletlerin yaygın ulaşım açısından kullanıldığını göstermesi açısından önemlidir. 1940- 1950’li yılların bisikletleri İngiltere’den gelmiştir. Toplam 53 farklı bisikletimden 17’sini Ercan’da sergiliyorum. Sergi, Kıbrıs’ta doğup büyüyen herkese ve yolculara bir nostalji yaşatacak. Bu bisikletleri tekrardan insanlarla buluşturmak istedik. Herkes bu sergide kendinden bir şey bulacak. Havalimanı’nda bana sergiyi açma imkanı veren T&T Havalimanı İşletmeciliğine teşekkür ederim ” dedi. 

  

Ercan’da bisiklet nostaljisi yaşatıyoruz

T&T Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdürü Serhat Özçelik, Ercan Havalimanı’nda Kıbrıs kültürü ve sanatına yönelik etkinliklere bir yenisini daha eklediklerini ifade etti.

Özçelik, kültür ve sanata yönelik sosyal faaliyetleri yolcular ile buluşturmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Kıbrıs’ta belli bir dönemin bisikletlerini toplumla tekrardan buluşturduğu için Dr. Kenan Arifoğlu’na teşekkür ederiz. Bizler de bu geçmişin izlerini ve hatıralarını yolcularımızla buluşturma imkanı yakaladık. Kıbrıs’ta herkesin bisikletlerle bir anısı mevcuttur. Yolcularımıza Kıbrıs’ın eski hatıralarını bu kez bisiklet nostaljileri ile yaşatmak istedik” dedi.

  

Editör: Aynur DIRAĞAN