Gündem

KIBRIS TÜRK TİCARET ODASI BRÜKSEL’DE TEMASLARDA BULUNDU

Kıbrıs Türk Ticaret Odası başkanı Turgay Deniz, yönetim kurulu üyesi Omaç Cin ve genel sekreter yardımcısı Mustafa Ergüven’den oluşan Oda heyeti bir dizi temasta bulunmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e ziyaret gerçekleştirdi. Heyete temaslarında KTTO Brüksel Temsilcisi Lale Şener eşlik etti.

Heyet, Avrupa Komisyonu Uyum ve Reform Komiseri Elisa Ferreira ile Avrupa Komisyonu binasında bir araya geldi. Verimli geçen görüşmede Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında yapılan ticarete ve Kıbrıs Türk toplumuna sağlanan mali yardım programına ilişkin istişarelerde bulunuldu.

KTTO Heyeti Avrupa Komisyonu Dış İlişkiler Servisi Avrupa Bölümü Direktörü Angelina Eichhorst ile de görüştü. Görüşmede Avrupa Birliği ile ilişkilere dair gündemdeki gelişmeler değerlendirildi.

Brüksel temasları çerçevesinde Oda Başkanı Deniz ve heyeti Uyum ve Reform Genel Direktörlüğü direktörü Judit Rozsa ve heyeti ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemekte güncel konular ve işbirlikleri değerlendirildi.

Deniz, Mario Nava ile bir araya geldi

Oda Başkanı Deniz beraberindeki heyetle Avrupa Komisyonu İstihdam, Sosyal İşler ve Katılım Genel Direktörlüğü’nün Genel Direktörü Mario Nava ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemekte Oda ile Avrupa Komisyonu arasındaki işbirliği alanlarının geliştirilmesine yönelik konular değerlendirildi.

Nezaket ziyaretlerinde bulunuldu

Deniz, Brüksel temasları çerçevesinde beraberindeki heyetle birlikte Türkiye’nin Belçika nezdindeki Büyükelçisi Bekir Uysal ile  AB nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi, Büyükelçi Faruk Kaymakçı’ya nezaket ziyaretleri gerçekleştirdi.