İzmir'in Menderes ilçesinde gece saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde etkisini sürdüren gök gürültülü sağanak yağışlar, büyük hasara yol açtı. Şiddetli yağışlar, Menderes Çukuraltı Mahallesi’nde bazı ev ve iş yerlerinin yanı sıra Özdere Mahallesi’nde belediyeye ait kapalı otoparkı su bastı.

Çukuraltı Mahallesi 2189 Sokak'ta meydana gelen istinat duvarının çökmesi sonucu, toplam 6 daireli 3 müstakil bina ve park halindeki 3 araç hasar gördü. Sel sularının sürüklediği molozlar, Özdere Oğan Timinci İlkokulu’nun bahçesinde de hasara neden oldu ve bu nedenle okulda tedbir amacıyla eğitime bir gün ara verildi.

Ahmetbeyli Mahallesi’nde ise derenin taşması sonucu Maydonoz Koyu’ndaki yolun bir bölümü çöktü. Çökmenin etkisiyle yolda park halindeki otomobillerden biri ve koyda bağlı olan teknelerden bazıları denize sürüklendi.

Yetkililer, olay yerlerinde hasar tespit çalışmalarına devam ederken, bölge halkına yönelik acil durum önlemleri alındı. Kötü hava koşullarının devam edip etmeyeceğiyle ilgili meteorolojik uyarılar yapılırken, vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları istendi.

Editör: Aynur DIRAĞAN