İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) yeni Rektörü, eski TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, beraberinde bir heyetle, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç’ı ziyaret etti.

DAÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette iki üniversite hakkında karşılıklı bilgiler paylaşılarak, geçen günlerde açıklanan YKS tercih sonuçları değerlendirildi. Ayrıca iki üniversitenin sahip olduğu akreditasyonlar hakkında da bilgiler verildi.

Prof. Dr. Mandal ve beraberindeki heyete, ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden DAÜ Rektörü Prof. Dr. Kılıç, DAÜ’nün dünya üniversiteler sıralamalarındaki yerinden de bahsederek, Times Higher Education listesinde 601-800 bandında yer aldıklarını, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda ise 611-620 bandında yer alarak bu sıralamaya giren "KKTC’nin ilk ve tek" üniversitesi olduklarını vurguladı.

Prof. Dr. Kılıç, İTÜ ile her alanda iş birliğine hazır olduklarını kaydederek, İTÜ-Kuzey Kıbrıs’ı kardeş üniversite olarak gördüklerini ve her konuda katkı verebileceklerini ifade etti.

KKTC yükseköğretim sektörünün irdelendiği görüşmede iki kurum arasında akademik iş birliği yapılması ve ortak araştırmalar yürütülmesi konuları da ele alındı.

İTÜ-Kuzey Kıbrıs Rektörü Prof. Dr. Murat Sarı, İTÜ-Kuzey Kıbrıs Rektör Danışmanı Dr. Aslı Kanan ve İTÜ-Kuzey Kıbrıs Genel Sekreteri Dursun Koç'un da  yer aldığı ziyarette, DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman M. Karatepe, DAÜ Tanıtım ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztüren, DAÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sonuç Zorlu ve DAÜ Mali İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu da hazır bulundu.

 Ziyarette hediye takdimleri de yapıldı.

Editör: Aynur DIRAĞAN