Dünya

İSRAİL-LÜBNAN SINIRINDA TIRMANAN GERİLİM: EN BÜYÜK HAVA SALDIRISI BAŞLADI, 492 ÖLÜ

İsrail, Lübnan'a karşı şimdiye kadarki en büyük hava saldırısını başlattı ve bu saldırılar sırasında en az 492 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail, Lübnan'a karşı şimdiye kadarki en büyük hava saldırısını başlattı ve bu saldırılar sırasında en az 492 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, İsrail ordusu, Hizbullah'ın silah depoladığını iddia ettiği kasabalardaki hedeflere yönelik olarak 1,100'den fazla bombardıman gerçekleştirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Kuzeyde güç dengesini değiştireceğimizi söylemiştik, şimdi tam olarak bunu yapıyoruz. Önümüzde zorlu günler var" dedi. Hava saldırlarının ardından, akşam saatlerinde Beyrut’a yönelik bir başka saldırı gerçekleştirildi; bu saldırının hedefi, Hizbullah’ın lider kadrosundan Ali Karaki oldu. Hizbullah ise Karaki’nin güvende olduğunu bildirdi.

Karşılıklı saldırılar, Hizbullah'ın dün İsrail'i roketlerle vurmasının ardından daha da şiddetlendi. İsrail ordusu, bu sabah Lübnan'ı yeniden bombalamaya başladı ve Hizbullah hedeflerine karşı en geniş çaplı hava saldırılarını başlattığını duyurdu.

İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari, "Hizbullah tarafından silah depolamak için kullanılan bina ve alanların içinde ve yanında bulunan Lübnan köylerindeki sivillere kendi güvenlikleri için derhal tehlikeden uzaklaşmalarını tavsiye ediyoruz" şeklinde uyarıda bulundu.

Hagari, "Hedefleri vuruyor ve yeni aşamalara hazırlanıyoruz" ifadelerini kullanarak, Hizbullah’ın İsrail'in kuzeyinde 7 Ekim'den daha büyük bir saldırı planladığını belirtti. "Lübnan ile savaş istemiyoruz; tehditleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz" dedi.

Bu gelişmelerle birlikte, İsrail hükümeti, 30 Eylül’e kadar ülke genelinde olağanüstü hal ilan etti.