İnönü Gençlik Merkezi Kültür, Sanat ve Spor Derneği, 2014 yılında 110 gençle kurulduğundan bu yana, kültür, sanat ve spor alanlarında aktif olarak faaliyet göstermeye devam ediyor. Dernek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) halk dansları, dart ve diğer etkinliklerle uluslararası platformda başarıyla temsil etmiştir. Bosna Hersek, Polonya, İspanya, Makedonya, Ukrayna, Slovenya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti ve Romanya gibi ülkelerde düzenlenen etkinliklerde yer alarak, ülkemizin kültürel zenginliklerini dünyaya tanıtmıştır.

Şimdi ise derneğin orta grubu, 16-20 Ağustos 2024 tarihleri arasında Çanakkale'de düzenlenecek olan 22. Uluslararası Troia Halk Dansları ve Müzik Festivali'ne katılmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu prestijli organizasyonda, İnönü Gençlik Merkezi üyeleri, ülkemizin kültürel mirasını en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyor. Türkiye'nin dört bir yanından ve dünyanın farklı bölgelerinden gelen ekiplerle buluşacak olan gençlerimiz, zengin kültürel mirasımızı Çanakkale'nin tarihi dokusu içinde tüm dünyaya tanıtacak.

Dernek, bu önemli festivale katılmaktan büyük bir gurur duyuyor ve KKTC'yi en iyi şekilde temsil etmek için sabırsızlanıyor.

Editör: Fatoş Dalcı