Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş), İşverenler Sendikası’na siyah çelenk bırakarak, İşverenler Sendikası Başkan Yardımcısı Metin Arhun’un işçilerle ilgili açıklamasını protesto etti.

İşverenler Sendikası önünde basın açıklaması yapan Hür-İş’e bazı sendika temsilcileri de destek verdi.

Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu yaptığı açıklamada, İşverenler Sendikası Başkan Yardımcısı Metin Arhun’un, Asgari Ücret Saptama Komisyonu masasında yaptığı “talihsiz” ve “kışkırtıcı” açıklamaları nedeniyle İşverenler Sendikası önünde toplandıklarını belirtti.

Buna artık son verilmesi gerektiğini ifade eden Serdaroğlu, “Çünkü haddini çok fazla aşmıştır değerli başkan yardımcısı” dedi. Bugüne kadar saygı çerçevesinde asgari ücret masasında olduklarını kaydeden Serdaroğlu, “Ancak kendileri popülizm yaparak, o masanın amacını başka yerlere çekmeye çalışmaktadırlar” şeklinde konuştu.

hur-is-protesto-af--3-

İşverenler Sendikası Başkan Yardımcısı’nın geçmişte de asgari ücretlileri “vasıfsız” olarak nitelendirdiğini ve gerginliğine neden olduğunu belirten Serdaroğlu, “Asgari ücret konuşmanın kendilerini rahatsız ettiğini söylüyor. ‘İşsizlik yok, açlık yok’ diyor” diye konuştu.

“Şu anda masada tartışılan asgari ücret artışı değildir” diyen Serdaroğlu, bunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın da anlaması ve bu tartışmaya bir son vermesi gerektiğini söyledi. Serdaroğlu, bir an önce asgari ücretlinin hak ettiği kayıpların geri verilmesi gerektiğini kaydederek, “Enflasyonun maaşlara yansıması hiçbir zaman artış değildir, olamaz da” dedi.

Avukat Şefik Aşçıoğulları, ilgili yasaya göre asgari ücretin yılda 3 kez saptanabileceğini, bunun resen dahi yapılabileceğini belirterek, bu konudaki açıklamaları “talihsiz” olarak niteledi.

Aşçıoğulları, “Açlık sınırının altında bir asgari ücretli yaratılmaya çalışılıyor” dedi.

hur-is-protesto-af--2-

Serdaroğlu konuşmalardan sonra sendikaya siyah çelenk bırakarak, “Bu siyah çelenk özelde Metin Arhun’undur…Dileriz, sözlerimize ve halkın tepkisine kulak verirler ve Metin Arhun’un görevine son veriler… ” dedi.