Hizbullah, Hayfa'nın kuzeybatısındaki Stella Maris deniz üssüne füze saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, bu saldırının siyonist düşmanın Lübnan'da gerçekleştirdiği saldırı ve katliamlara karşılık olarak gerçekleştirildiği belirtildi. Hizbullah, İsrail devletine, “halkımıza karşı saldırılarına” devam etmesi durumunda daha fazla saldırı düzenlemekle tehdit etti.

Pazartesi sabahı yapılan açıklamada, Hizbullah savaşçılarının güney Lübnan'da İsrail güçlerine yönelik topçu ateşi açtığı ve diğer askeri harekâtlar için roket kullandığı ifade edildi. Hizbullah, Merkaba kasabasından Lübnan topraklarına sızma girişiminde bulunan İsrail piyade güçlerine başarılı bir şekilde saldırdıklarını vurguladı.

Son günlerde Lübnan’ın güney sınır bölgeleri, 8 Ekim 2023’ten bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Bu dönemde, İsrail ordusu Gazze’ye savaş ilan ederken, Hizbullah da Gazze halkına desteğini açıkladı.

Ayrıca, İsrail ordusu, 1 Ekim'de Güney Lübnan'da yoğun bir kara operasyonunun başladığını duyurmuştu. Tüm bu gelişmeler, bölgedeki gerilimi artırırken, hem Lübnan hem de İsrail için tehdit oluşturan bir ortam yaratıyor. Hizbullah, durumu dikkatle izleyerek, gerektiğinde karşı tedbirler almaya devam edeceğini belirtiyor.

Editör: Süleyman Besler