Dünya

HİZBULLAH'TAN İSRAİL GOLANİ TUGAYI'NA İHA SALDIRISI

Hizbullah, İsrail'in Binyamina bölgesindeki Golani Tugayı'na İHA saldırısı düzenledi. Saldırıda 4 asker hayatını kaybetti, 58 asker yaralandı.

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Binyamina bölgesindeki Golani Tugayı'na insansız hava araçları (İHA) ile saldırı düzenlendiğini duyurdu. İsrail ordusu, saldırıda 4 askerin hayatını kaybettiğini ve 7'si ağır toplam 58 askerin yaralandığını açıkladı. Yaralı askerler hastaneye kaldırılırken, ailelerine bilgi verildiği belirtildi.

Bu saldırının, İsrail'in Beyrut'un merkezine yönelik düzenlediği ve 22 kişinin ölümüne yol açan hava saldırısına misilleme olarak gerçekleştirildiği bildirildi. Hizbullah, ayrıca İsrail’in kuzeyindeki askeri üslerden uzak durulması konusunda İsrailli yerleşimcilere uyarıda bulundu.

İsrail medyasına göre, Hizbullah'ın İHA'ları saldırı sırasında deniz üzerinden geldi ve radardan kaybolana kadar takip edildi. Hizbullah, bu saldırıyı Filistin halkının direnişiyle dayanışmak ve Lübnan halkını korumak amacıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti.