UBP Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, siyasetin mevcut çıkmazlarından kurtulmadan, ülkenin temel sorunlarının çözülemeyeceğini vurguladı. Taçoy, güçlü bir iradenin ve bu iradeyi destekleyen güçlü bir Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) bu zorlukları aşmada kilit rol oynayacağını belirtti.

Taçoy, “Güçlü iradeye sahip olmayan genel başkanlarla sorunlarımıza kalıcı ve gerçekçi çözümler üretemeyiz” diyerek, ülke siyasetinin kısır döngüler ve kişisel koltuk hesaplarıyla tıkandığını ifade etti. Kıbrıs Türk halkının iradesinin bu açmazları aşmada en önemli güç olduğunu dile getiren Taçoy, “Kendi söküğünü dikemeyen, kısır tartışmalar ve şahsi koltuk hesaplarıyla kendini yiyip bitiren siyaset anlayışı, ülke sorunlarına asla merhem olamaz" dedi.

Önümüzdeki üç yıl içinde üç ayrı seçim yapılacağını hatırlatan Taçoy, halkın desteğini alarak, başta hayat pahalılığı olmak üzere, temel sorunlara güçlü bir irade ile çözüm getirilmesi gerektiğini vurguladı. Taçoy, UBP’nin Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin eseri olduğunu belirterek, “İradenin olmadığı, UBP’nin yer almadığı bir siyasetle ne gerçek bir demokrasi olabilir ne de yaşadığımız sorunlara çözüm bulunabilir” dedi.

Taçoy, UBP’nin halktan aldığı güçlü irade ile daha da güçleneceğine ve ancak böyle bir UBP ile halkın ve devletin daha güçlü bir geleceğe taşınabileceğine inandığını söyledi. "Şahsi çıkar hesapları ve koltuk hırslarıyla yapılan hataların yarattığı bu süreci, güçlü irade ve güçlü UBP ile aşacağız" diye ekledi.

Editör: Emine Erdem