Gündem

HASAN TAÇOY: "UBP'NİN KURULTAYI TARİHE İBRETLİK BİR OLAY OLARAK GEÇMİŞTİR"

Taçoy, "Üyelerimiz, iktidar için her yolu mübah gören bir anlayışın kurbanı olmuştur," ifadelerini kullandı.


Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili Hasan Taçoy, partinin 23. Olağan Kurultayı hakkında açıklamalarda bulunarak, sürecin demokrasi ve hukuk açısından ciddi sorunlar barındırdığını vurguladı. Taçoy, kurultayın yalnızca partinin içindeki rekabeti değil, ülkenin geleceğini de derinden etkileyecek sonuçlar doğurduğunu ifade etti.

Açıklamasında, kurultaya giden süreçte partinin imkanlarının tek bir aday için seferber edildiğini belirten Taçoy, "Hiçbir partilimiz bu etkinliğin düzgün ve medeni bir biçimde yapıldığını söyleyemez," dedi. Partililerin kurultaya katılma konusundaki kararlılığını takdir eden Taçoy, ancak organizasyonun kötü yönetildiğini ve üyelerin hak ettiği saygının gösterilmediğini dile getirdi.

Kurultay sırasında yaşanan kaos ve tehditkar tutumların, demokrasiye olan inancı zedelediğini belirten Taçoy, "Üyelerimiz, iktidar için her yolu mübah gören bir anlayışın kurbanı olmuştur," ifadelerini kullandı.

Taçoy, yaşananları bir "rezalet" olarak nitelendirerek, demokrasiye karşı yapılan anti-demokratik müdahalelerin sonuçlarının yalnızca UBP'ye değil, tüm topluma zarar vereceğini kaydetti. "Biz, devletimiz ve halkımız için her türlü zorluğu aşmaya kararlıyız," diyen Taçoy, adaletin yalnız kendileri için değil herkes için sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Son olarak, Taçoy, UBP’nin onurlu üyelerine ve destekçilerine teşekkür ederek, "Bu zor ancak onurlu yolda yanımda olan herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum," şeklinde konuştu.