MSNBC'de yayınlanan bir mülakatta, Başkan Yardımcısı Kamala Harris, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yorumlarını eleştirerek, bu sözlerin Başkanlık makamına bir hakaret olduğunu ve ABD'nin uluslararası alandaki ahlaki otoritesini zedelediğini ifade etti. Harris, Trump'ın söylemlerinin, "Eski bir ABD başkanı olarak, makamı gerçekten küçük düşürdüğünü" vurguladı.

Cumartesi günü Pennsylvania'da düzenlenen bir mitingde Trump, Harris'e yönelik sert eleştirilerde bulunarak, "Sen başarısız bir başkan yardımcısısın, daha da kötüsü kovuldun, defol buradan," dedi. Miting katılımcılarına, bu mesajı sandıkta kendisine iletmeleri çağrısında bulundu.

Demokrat aday Harris, Cumhuriyetçi rakibinin gündelik hakaretlerine karşı nasıl yanıt vereceği sorulduğunda, ABD başkanlığının uluslararası arenadaki önemine dikkat çekti. "Amerika Birleşik Devletleri'ni temsil ettiğinizde, demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün önemi hakkında konuşmak için haklı ve meşru bir yetkiyle dünyanın dört bir yanındaki salonlara gidiyorsunuz," dedi. Harris, Trump'ın ülkeyi yeniden yönetmesine izin verilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Editör: Süleyman Besler