Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Ammochostos şehrinde yaşayan bir mülteci, Viyana-Cenevre uçağında 3 koltuk önünde oturan BM genel sekreterine Kıbrıs sorununa çözüm bulmaya ilişkin bir mektup verdi.

Mülteci “Aceras Anthrophorum” adlı Facebook sayfasında, genel sekreterin Fransızca olan mektubu okuduğunu, cebine koyduğunu ve ona gülümseyip uçaktan indiğini belirtti.

Mektupta yazarın 11 yaşından beri Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde mülteci olarak yaşadığı ve şuan 61 yaşında olduğu yazıyordu. Güney Kıbrıs Rum yöneticilerinin “dar görüşlü, yozlaşmış ve milliyetçi” olduklarını belirten mülteci, Kıbrıslı Türklerle barış içinde yaşamamaları adına Kıbrıs sorununun çözümünü engellediklerini de belirtti.

Mülteci mektubunda “Lütfen, lütfen ülkem için bir şeyler yapın. Siz bizim son umudumuzsunuz.” sözlerine yer verdi.

Mülteci paylaştığı Facebook gönderisinde, uçakta Guterres’in olduğunu fark ettiğini ve bir şeyler karalayıp uçaktan inerken mektubunu ona verme kararı aldığını açıkladı.

“Guterres’in korumasına kibarca seslenip, ‘Bunu Guterres’e verebilir misiniz lütfen?’ dedim. Genel sekreter ismini duyar duymaz, bana döndü ve gelip mektubumu aldı.” diyen mülteci, açıklamasını şöyle bitirdi:

“Kıbrıs sorununu böyle çözebileceğimize inanmasam da, mektubu ona verdiğim için mutluyum. Bunu neden yaptığımı bilmiyorum. İçimden öyle geldi. Bir çocuk gibi heyecanlandım. Belki de çaresizliğimin bir dışavurumuydu bu…”

Kaynak: Cyprus Mail

Editör: Fatma Önder