5.12.19 tarihinde üçü Gine uyruklu biri Kamerun uyruklu 4 kişiyi Güney Kıbrıs’a kaçırmak için gizli ittifak yapan zanlı 1H.B,(KKTC vatandaşı), zanlı 2 M.Ş (TC-KKTC vatandaşı) ve Zanlı 7 M.İ ( Pakistan vatandaşı ) toplam 7 kişi polisin düzenlediği operasyon sonucu yakalandılar.

Zanlılar bugün 6.12.19 tarihinde, ağır bir suç işlemeye teşebbüs ve ağır bir suç işlemek için gizli ittifak suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarıldılar.



İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Hüseyin Gökhan Eser, Dörtyol karakolunda görev ifa eden polis memuru Ramadan Deniz’i şahadet vermek üzere tanık kürsüsüne çağırdı. Polis memuru Ramadan Deniz yemin altında verdiği şahadetinde, zanlı 1,3,4,5 ve 6’ nın 4.12.19 tarihinde Beyarmudu köyünde askeri yasak bölge olan üstler bölgesi sınır telleri bölgesinde şüpheli olarak tespit edilmeleri nedeniyle tutuklandıklarını ve sorgulanmak üzere polise celp edildiklerini söyledi. Zanlı 1’ in vermiş olduğu gönüllü ifadesinde zanlı 2 nin teşvikiyle 200 dolar karşılığında yönetimindeki FY 237 plakalı aracıyla yabancı uyruklu 4 zanlıyı Beyarmudu köyüne getirdiğini ve İngiliz üstler bölgesinden yasa dışı yollardan Güney Kıbrıs’ a geçirmeye yardımcı olmaya çalıştığını itiraf ettiğini belirten Deniz, zanlı 2’ in de 5.12.19 tarihinde Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını ve mahkeme huzuruna çıkarılarak hakkında 1 günlük tutukluluk emri alındığını aktardı.

Tutuklu bulunan Kamerun uyruklu zanlı 4’ ün gönüllü bir ifade verdiğine değinen Deniz, amaçlarının Güneye geçme olduğunu ve karşılığında 200 dolar ödeme yaptığını belirttiğini söyledi.

Zanlı 2’ nin de polise gönüllü bir ifade verdiğine değinen tahkikat memuru Deniz, zanlı 7 M.İ’ın teşvikiyle zanlı 3,4,5 ve 6 nın zanlı 1 tarafından alınıp Rum kesimine gönderilmeleri için Beyarmudu köyüne gitmelerine yardımcı olduğu yönünde itirafta bulunduğunu belirtti.

Verilen gönüllü ifadelerin teyit ve tekzibi yanında aranan şahısların da olduğuna vurgu yapan tahkikat memuru Ramadan Deniz tahkikatın selameti açısından zanlıların tutukluluk süresinin uzatılmasını talep etti.
Şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlı 1,2,3,4,5 ve 6 nın 7 gün süreyle, zanlı 7 nin de 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)