Polis basın subaylığından alınan bilgilere göre, Girne’de Kubbeli Çeşme Sokak'ta inşaat halinde olan bir alanda bir iş kazası meydana geldi ve bu kazada bir işçi ağır yaralandı.

Bugün sabah saat 09.30 civarında yaşanan olayda, M.Y. (41), inşaatın üçüncü katından zemin kata yük kaldırma ipi ile demir indirdiği sırada dikkatsizlik sonucu bir demir, ipten sıyrılarak zemin katta bekleyen işçi Muhammad WALEED’in (27) başının arka kısmına düştü. Düşen demir parçası nedeniyle WALEED ağır yaralanarak derhal Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından, durumunun ciddiyeti nedeniyle Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilen WALEED, burada Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alındı. Sağlık durumu hakkında henüz kesin bir bilgi verilmedi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ihmali görülen M.Y., polis tarafından tutuklandı. Olayın sebebinin araştırıldığı ve detayların netleşmesi için soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Bu tür kazaların önlenmesi amacıyla inşaat alanlarında güvenlik önlemlerinin önemine bir kez daha vurgu yapıldı.

Editör: Süleyman Besler