Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, hükümetin gerek Teknecik Santrali, gerekse de deniz suyu analizleri konusunda açıklama yapmamasını değerlendirerek, ülkede her konuda bilgi karmaşası yaşandığını söyledi.

Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Şenkul, “Bu şekilde davranarak da hep birlikte bindiğimiz dalı kesiyoruz” dedi.

Şenkul’un açıklaması şu şekilde:

“Vatandaşı kaale alıp 2-3 cümlelik açıklama yapmak niye bu kadar zor anlamakta zorlanırım.

Teknecikteki kara duman, kötü yönetimin, yetersiz bakımın, servis eksikliğinin sonucudur, kullanımın düştüğü ekim ayına kadar da müdahale etme şansımız yoktur demek çok mu zor ?

Deniz suyu analizleri referans değerlere bakıldığı zaman, 2006 yılında AB’nin kabul ettiği tabloya göre çoğunlukla mükemmel temizliktedir.

Sağlık bakanlığının analiz sonuçlarına güvenin ya da güvenmeyin diyecek pozisyonda değilim ancak o verilere göre denizlerimiz temiz. Biz belediye planlarımızda alttaki tabloyu referans alıyoruz ve plajlarımızın bu verilere göre temiz olduğunu biliyoruz.

Pozisyonumuz gereği edindiğimiz bu konulardaki bilgileri sizlerle paylaşmak istedim çünkü merkezi idare ve devlet bürokrasisi topluma yeterli açıklama yapmıyor ve ülke her konuda bilgi karmaşası yaşıyor. Bu şekilde davranarak da hep birlikte bindiğimiz dalı kesiyoruz”.

 

Editör: Fatoş Dalcı