(21.06.2024...MHA...)
Gazimağusa'da Narkotik polisi aldığı ihbar üzerine 2 gencin kaldığı dairede mahkemeden temin edilen emir gereği arama yaptı. Polis, bahse konu dairede toplam 44 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeyi emare olarak zapt etti.

Meseleyle ilgili tutuklanan G.İ.O. (K-20) ve İ.E.B. (E-20) bu sabah mahkeme huzuruna çıkarıldı ve aleyhlerine 3'er gün tutukluluk emri alındı. Mahkemede mesele ile ilgili detayları Narkotik polisi Fatma Güder anlattı. Fatma Güder, 20.06.2024 tarihinde saat 18:30 sıralarında Gazimağusa'da, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından G.İ.O. (K-20) ve İ.E.B. (E-20)'nin kaldığı ikametgahı mahkemeden temin edilen emir gereği aradıklarını söyledi.

Güder, yapılan aramada zanlıların tasarrufunda toplam 44 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan muhtelif ölçülerde 23 adet kağıt parçası ve içerisinde metamfetamin türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan cam pipoyu tespit edip emare olarak zapt ettiğini açıkladı. Emareleri incelemeye gönderdiğini anlatan tanık polis, mahkemeden zanlı aleyhine tutukluluk emri istedi. Mahkeme zanlıların 3'er gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.(MHA)

Editör: Aynur DIRAĞAN