(23.08.2024…MHA…) 4. Piyade Alay Komutanlığı’nda bugün gerçekleştirilen devir teslim töreni büyük bir katılımla yapıldı.

Görevini Piyade Kurmay Albay Ömer Bulut’tan devralan Piyade Kurmay Albay Hüseyin Ulak, törende yetkilerini ve sorumluluklarını devraldı.

Tören, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim, üst düzey komutanlar ve protokolün katılımıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam etti.

4. Piyade Alay Komutanlığı’nın özgeçmişinin ve görev devir teslimi yapılan komutanların özgeçmişlerinin okunmasının ardından, alay komutanlığı sancağı ayakta karşılanarak platformda yerini aldı.

Sancak devir teslim andının okunması ve sancak tutanağının imzalanmasının ardından, komutanlık forsu teslim edildi.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sebahattin Kılınç ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Piyade Kurmay Albay Ömer Bulut’a hizmet şildini takdim etti. Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral İlker Görgülü, törende yaptığı konuşmada, Piyade Kurmay Albay Ömer Bulut’un görevini en iyi şekilde yerine getirmenin gururunu taşıdığını belirterek, görevini devralan Piyade Kurmay Albay Hüseyin Ulak’ın da görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getireceğine inandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuşmasında Piyade Kurmay Albay Ömer Bulut’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın önemine vurgu yaptı.

Tatar, Kıbrıs’ta bir anlaşma sağlanacaksa bunun iki devletli çözüm modelinde olması gerektiğini belirtti. Güney Kıbrıs Rum kesiminin Kıbrıslı Türkleri geçmişe götürmeye yönelik sinsi oyunlar içinde olduğunu ifade eden Tatar, iki devletli çözüm modelinin önemini vurguladı.

Konuşmaların ardından tören geçişiyle program sona erdi.(MHA)

Editör: Aynur DIRAĞAN