Gazimağusa İskele ana yolu üzerinde bulunan ve yerli yabancı turistlerin uğrak yeri olan Melandra House Kültür Evi, 5 aydır su sorunu yaşıyor. İşletme sahibi Mustafa Kıralp, yaşanan susuzluk nedeniyle işletmenin kapanma noktasına geldiğini belirtti. Kıralp, su sorununun çözülmesi için pankart asarak dikkat çekmeye çalışsa da Devlet Su İşleri Dairesi'nin ilgisizliğiyle karşılaştığını iddia ediyor.

Whatsapp Image 2024 08 07 At 17.54.47

Mustafa Kıralp, 64 yıl önce Sınırüstü köyünde bölgeye verilen deponun 1000 ton kapasiteli olduğunu ve o dönemde nüfusun 5-6 bin dolayında olduğunu hatırlattı. Bugün ise Gazimağusa ve İskele ilçelerinin nüfusunun 300 bine ulaştığını, ancak hâlâ yeni depo yapılmadığı için Türkiye'den gelen suyun yeterince dağıtılamadığını ifade etti. Su işlerinin, deponun kapasitesini aşan suyu rastgele dağıttığını ve bu nedenle işletmesinin susuz kaldığını söyledi.

Whatsapp Image 2024 08 07 At 17.54.46

Kıralp, taşıma suyla başa çıkamadığını, özellikle güneyden ve diğer bölgelerden gelen çok sayıda turistin su sıkıntısı nedeniyle mağdur olduğunu belirtti. "Türkiye denizleri aşarak suyu getirdi ama biz küçük bir adada dağıtımı yapamıyoruz," diyen Kıralp, sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı. Eğer yakında bir çözüm bulunmazsa eylem yapmaktan başka çarelerinin kalmadığını belirtti.

ERGÜN YAHAT

Editör: Fatoş Dalcı