Değerli Gazimağusa halkı;

51/1995 Belediyeler Yasası Madde 122 (2). Fikrasi uyarinca aşağıdaki trafik kurallarına riayet etmeyen sürücülere 18 Temmuz 2024 tarihinden itibaren cezai işlem
başlatılacaktır.

Belediye Meclisi, polis makamlan., trafiği kontrol veya düzenlemekleyetkili başka herhangi bir makamın emri ile veya onlar tarafından, motorlu araç sürücülerine delalet için, herhangi bir yol üzerine veya yanına yerleştirilmiş, yazılmiş veya çizilmiş "Durmak veya Beklemek Yasaktır" veya "Park Etmek Yasaktır" levhalarına riayet etmemek.

Araç Sürücüsünün aracinı herhangi bir kÖŞe veya yol işaretinden 9.15 metre kadar olan bir mesafe içinde veya trafik işklarından veya bir işaret vericiden 45.70 metre veya tespit edilmiş bir yaya geçidinden veya otobüs durağından 13.70 metre kadar olan bir mesafe içinde veya kenarı boyunca sar renkli hatla işaretienmiş bir araba yolu üzerinde durdurmak.

İtfaiye, polis karakolu, okul, cami, kilise, hastahane, klinik, sinema, tiyatro, park veya otobüs terminalínin giriş veya çıkış yerinde park etmek.

Bir kaldırim üzerinde motoru araç durdurmak veya park etmek. Belediye Meclisinin saptadiğı park için tespit edimiş kurallara riayet etmemek veya park etme müddetini ihlal etmek veya park etme ücretini Ödememek veya araç park saatine (parkmetre) gerektiği miktarda parayı veya jetonu atmamak.

GAZIMAĞUSA BELEDİYESİ
TRAFİK ZABITA BÍRİMİ


 

Editör: Fatoş Dalcı