Gazimağusa Belediyesi Glapsides halk plajı kaderine terk edildi.


Yıllardır Gazimağusa halkına hizmet veren plaj, geçtiğimiz yıl özel bir şirkete kiralanmış ve eski, güzel, kaliteli günlerine geri dönmüştü. Bunun üzerine şezlongları ve şemsiyeleri tekrardan bu yıl belediyenin devralmasıyla işler tersine döndü. 


Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, şezlong fiyatlarının pahalılığı, çevre kirliliği ve insanların umursuzluğu gibi konular hakkında şikayette bulundular. Bunların denetlenmemesi ise onları daha da sinirlendirdi. 


Plajda görevli olarak çalışan kişi de bu durumdan rahatsız olmuş olacak ki, “ Gördüğünüz gibi burada çöp bidonu yok herkes çöpünü yere atıyor, kırılanı döküleni düzeltmek için içeriye bildiriyoruz ya da içeriyi ,yani belediyeyi, arıyoruz söylüyoruz ama ne gelen var ne giden! Buraya gelip şezlong parasını kart ile ödemek isteyen oluyor; ne yazık ki post cihazımız da yok. Tuvaletler çalışmıyor, duşlardan su akmıyor…


Peki neden 50 TL veriyor bu insanlar o zaman? 
Bu sadece şezlong ücreti; başka hizmet yok. Burada çalışan biri olarak suyumu koyacak yerim bile yok. Girişte ‘köpek giremez’ tabelası olsa da başıboş sokak hayvanları denizde yüzüyor, kumlarda yatıyor, buralara pisliyorlar ve bunu engellemek için hiçbir şey yapamıyoruz.”

diyerek her gün şikayet aldıklarını ama ellerinden hiç birşey gelmediğini belirtti.