(9.05.2024….MHA) Gazimağusa’da NKÖM ekipleri aldığı ihbarı değerlendirdi ve kaleiçindeki bir eve saat 03.30’da baskın düzenledi.

 Polis, düzenlediği Kara Boru Operasyonu’nda 16 gram uyuşturucu olduğuna inanılan madde, 2 adet tabanca ve 10 adet canlı mermi ele geçirdi ve meseleyle ilgili A.A.(E-32)’yı tutukladı. A.A., bu sabah mahkemeye çıkartılarak aleyhine tahkikat maksatlı bir gün tutukluluk emri alındı.

Bugünkü mahkemede meseleyle ilgili NKÖM görevli İbrahim Gökova aktardı.İbrahim Gökova, 09.05.2024 tarihinde, saat 03:30 sıralarında, aldıkları bir bilgi ışığında, Gazimağusa’da, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Ekipleri tarafından bir operasyon gerçekleştirildiğini söyledi.

Gökova, gerçekleştirilen operasyon (Kara Boru Operasyonu) kapsamında, A.A.(E-32)’nın kalmakta olduğu ikametgahta mahkemeden temin ettiği emir gereği bir arama gerçekleştirdiğini söyledi.

Tanık polis yaptığı aramada, tasarrufunda yaklaşık 1 gram ağırlığında metamfetamin türü ile toplam 15 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan muhtelif ebatlarda 9 adet kağıt parçası, iki adet tabanca, tabancalara ait iki adet şarjör ve toplam 10 adet canlı mermiyi tespit edip emare zapt ettiğini anlattı. Polis, emareleri incelemeye göndereceğini anlattı ve mahkemeden zanlı aleyhine tutukluluk emri talep etti.   Mahkeme zanlının 1 gün tutuklu kalmasına emir verdi.(MHA)