Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) akademisyenleri, çalışanları ve öğrencilerinden oluşan bir topluluk; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Lapta Huzurevi’ni ziyaret ederek, koruma altındaki yaşlı bireylerle bir araya geldi.

GAÜ Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı tarafından verilen bilgiye göre; GAÜ İletişim Fakültesi, Siyasal Bilimler Fakültesi ve Eğitim Fakültesi’nin iş birliğiyle, GAÜ Sinema Kulübü’nün de katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman Saygılı’nın koordinasyonunda planlandı.

Yeni yıl kutlaması olarak da düşünülen etkinlikte, Siyasal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasibe Vehbi Şahoğlu da yer aldı.

Ziyaret sırasında, merkezde kalan her bir yaşlı bireyin yaşam ihtiyaçlarına yönelik alınan gündelik kullanım amaçlı ek eşya ve malzemeler kendilerine hediye edildi.

Etkinliğin önemli bir diğer kısmını ise ev yapımı yiyecek ve ikramlıklarla birlikte yapılan ara öğün eşliğinde GAÜ Sinema Kulübü tarafından gösterimi yapılan, başrollerini Münir Özkul ve Adile Naşit’in paylaştığı, Yönetmen Orhan Aksoy’un unutulmaz aile filmi Neşeli Günlerin izlenmesi oluşturdu. GAÜ Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Hasan Cengiz Sayılı da sesi ve gitarıyla güzel anlar yaşattı.

“Daha Fazla İnsanlığa İhtiyaç Var”

GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman Saygılı, Lapta Huzurevi ziyaretini şu ifadelerle değerlendirdi:
“Burada bir kez daha bulunmaktan hem üniversitemiz hem de kendi adımıza mutluyuz. Çalışma arkadaşlarımız ve sevgili öğrencilerimizin emeği ve katkılarıyla küçük de olsa bir dokunuşu daha tamamladık. Elbette bu farkındalık sürecek ve bitmeyecek. Huzurevi yöneticileri Sayın Ahmet Sakinoğlu ve Sayın Başak Usar’dan edindiğimiz bilgi ve izlenim, tüm çalışanların yaşlılarımıza olan ihtimamlarının ve sağlanan olanakların en iyiye yönelik olmasıdır.

Fedakâr çabalar ve şefkat, ‘sosyal yoksunluk’ içinde olan yaşlılarımızın kendilerini daha güvende ve iyi hissetmeleri için elzemdir. İşte biz de, o elzemin içinde küçük bir yer açmaya çalıştık. Her zamanki gibi misafirperverlikle karşılandık, sarıldık. Buruk da olsa şimdilik huzurla ayrılıyoruz. Yönetici ve çalışanlara iş birliği için ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle; insani değerlerin farkındalığında olan, bu değerlerin yaşatılması ve yayılması amacını paylaşan ‘herkese açık’ küresel çağrıyı duyumsuyor ve hatırlatıyoruz: Dünyanın daha fazla insanlığa ihtiyacı var.”

Editör: Aynur Dırağan