Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sadık Gardiyanoğlu, Gundem Kıbrıs TV’de konuştu

“IŞIKHAN GELİYOR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sadık Gardiyanoğlu, geçmişte başlayan Genel Sağlık Sigortası için çalışmaları yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Parça parça deneme aşamasına geçtiklerini belirten Gardiyanoğlu, Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’In Cuma Günü KKTC’ye geleceğini, önemli konulardan birisinin bu olduğunu açıkladı

“ÇALIŞMA AFFI”

Çalışma Affı ile ilgili soru üzerine Gardiyanoğlu, çalışma affının 3 Temmuz’da Meclis’e geleceğini, 5 Ağustos’ta yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Hükümetin para toplama derdinde olmadığını söyleyen Bakan Gardiyanoğlu, kaçakları yakalama, kayıt dışılığı önleme peşinde olduklarını ifade etti.

ÜNAL ÜSTEL’İN YANINDAYIM”

Ulusal Birlik Partisi kurultayıyla ilgili de konuşan Sadık Gardiyanoğlu, Genel Başkan ve  Başbakan Ünal Üstel’e ilk destek veren kişi olduğunu kaydetti.

“En tecrübeli kişi olarak konuşacağım” diyen Gardiyanoğlu, konuyla ilgili sözlerini şöyle noktaladı:

“9 yıllık ilçe başkanlığımda birçok genel başkanla çalıştım. 5 farklı başbakanla çalıştım. Bir önceki kurultayda Sucuoğlu’nun genel başkanlıktan ayılmasıyla Ünal beye desteğimi açıkladım. Ünal Bey’in inatçı ruhu kendine politikada artı katıyor. Eğer bana genel başkan diyorsa “bu yasa geçecek yanındayım” biliyorum ki 1 saat sonra geri adım atmayacak. Özgüven aşılamada çok önemli. Biz ülke yönetiyoruz market yönetmiyoruz. Ünal Üstel benim çalıştığım 5. Başbakandır. Biliyorum ki başbakan her konuda destek verecek. Ünal bey abidir. Bu siyasette farklı bir terimdir. Ünal Bey sizi dinler tecrübeli ve soğuk kanlıdır. Abi olarak da genç nesli yönlendirir siyasi anlamda. 26 yıldır UBP yönetimindeyim. Birbirimizi yeni tanımadık. Ünal Bey’in bu kurultayda çok ciddi desteği var. Tüm bölgelerde yatırım var. Üstel döneminde ciddi atılımlar başladı. Önümüzde çok projeler var. Bir dönem daha Ünal Üstel’e ihtiyaç var. Ünal beye destek veren bir başbakana ve abiye sahibim. Yanlış yaptığımızda tecrübeleri ile yol gösteren bir abiye sahibim. İstikrar için ben Ünal Üstel’in yanındayım.

Editör: Fatoş Dalcı