(27.09.2024...MHA...)  Gazimağusa’da, CÖŞ ekibinin düzenlediği operasyon sonucu, eski eser tasarruf eden T.K. (E-26) ve M.A. (E-31) hakkındaki soruşturma bitti. Tasarruflarında 9 adet sikke ve 2 adet dedektör tespit edilen zanlılar, bu sabah teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Zanlılar 30’ar bin TL nakdi teminat karşılığında serbest kaldı.

Mahkemede Gazimağusa’da görev yapan polis memuru Hakan Özçürümez, zanlıların, 24 Eylül’de, saat 22:30 sıralarında, CÖŞ ekipleri tarafından tutuklandığını belirtti. Özçürümez, zanlıların tasarruflarında eski eser niteliğinde olduğuna inanılan toplam 9 adet sikke tespit edilerek emare zapt edildiğini söyledi. Özçürümez, T.K.’nin evinde ise 2 adet dedektör bulunarak emare alındığını kaydetti.

Tanık polis zanlılar hakkındaki soruşturmayı tamamladığını belirtti ve mahkemeden zanlılar hakkında uygun bir teminat talep etti. Mahkeme, zanlıların KKTC dışına çıkmaktan men olunmasına, 30’ar bin TL nakdi teminat yatırmasına ve zanlı lehine KKTC vatandaşı 2 kefilin 500’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi. (MHA)

Editör: Aynur Dırağan