Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ve T&T Havalimanı İşletmeciliği ile işbirliği yaparak, Ercan Havalimanı’na kütüphane açma projesini hayata geçiriyor. 

Giden yolcu bölümünde belirlenen dört ayrı noktada oluşturulacak kütüphanede, Kıbrıslı yazar ve şairlerin kitapları yer alacak. Kütüphane kapsamında sadece çocuk kitaplarının yer alacağı ayrı bir bölüm de düzenlenecek.

Zaimağaoğlu
Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaferyıldızı Zaimağaoğlu’nun verdiği bilgiye göre, Ercan Havalimanı’na kurulacak kütüphane 15 Haziran 2024 tarihinde açılacak. Zaimağaoğlu, Kültür Dairesi’nin Ercan Havalimanı’na kütüphane açmak için başlattığı girişimi neticelendirmek ve açılacak kütüphanenin konumunu belirlemek amacıyla bugün (22 Mayıs Çarşamba günü) Ercan Havalimanı’nı ziyaret ettiğini bildirdi. 

Kültür Merkezi Yönetmeni Ceyhan Özyıldız, Girne Halk Kütüphanesi Sorumlusu Rukiye Kaymak ve Güzelyurt Halk Kütüphanesi Sorumlusu Elif Bilokcuoğlu’nun da eşlik ettiği Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaferyıldızı Zaimağaoğlu, Ercan Havalimanı’nda açılacak kütüphanede sadece Kıbrıslı yazar ve şairlerin kitaplarına yer vereceklerini ve kitapların Kültür Dairesi tarafından sağlanacağını belirtti.

T&T Havalimanı İşletmeciliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ali Cansu ile birlikte Ercan Havalimanı’nında ekibiyle birlikte inceleme ziyaretinde bulunan Kültür Dairesi Müdürü Zaimağaoğlu, kütüphanenin açılışında Kültür Dairesi koleksiyonunda yer alan Kıbrıs Kapıları tablolarını da ilk kez Ercan Havalimanı’nda sergileyecekleri müjdesini verdi. 

Zaimağaoğlu, bir ay süreyle Ercan Havalimanı’nda sergilenecek Kıbrıs Kapıları’nın ardından, Kültür Dairesi Koleksiyonu’nda bulunan Devlet Fotoğraf Yarışması’nın ödüllü fotoğraflarından oluşturacakları başka bir sergiyi yolcuların izlenimine sunacaklarını belirtti.

 Zaimağaoğlu, yolcuların Ercan Havalimanı’nda bulundukları süre boyunca Kıbrıs Türk kültür ve sanatını tanımalarına olanak sağlamak hedefiyle Kültür Dairesi koordinasyonuyla daha başka projeleri de hayata geçireceklerini vurguladı.

Editör: Aynur DIRAĞAN