Gündem

EKONOMİK VE TİCARİ İLİŞKİLERE KATKI SAĞLANACAK

Türkiye Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu’nun, Türkiye ile KKTC arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak amacıyla, KKTC’ye resmi bir ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.

Türkiye Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON), Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak amacıyla, KKTC’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

SANKON Genel Sekreteri Av. Özkan Atalay, "İş insanları ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan 20 kişilik heyet, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki ekonomik, ticari, ithalat ve ihracat ilişkilerimize katkı sağlamak amacıyla, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne 3 günlük resmi ziyaret gerçekleştirecektir” dedi.

SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, genel başkan seçildikten sonraki ilk resmi yurt dışı ziyaretini KKTC'ye yapacağını belirtti.

Heyetin, devlet erkanı ve hükümet yetkilileri ile yapacağı resmi görüşmelerin ardından, ekonomik, ticari, ithalat ve ihracat ilişkilerimize önemli katkılar sağlayacak anlaşmalar yapacağına dikkat çekildi.

Heyetin KKTC’de bulunan ekonomik sivil toplum kuruluşlarıyla, sanayi ve ticaret odalarıyla ve şirketlerle ikili görüşmeler gerçekleştirerek, 2 ülke arasındaki ekonomik, ticari, ithalat ve ihracat ilişkilerinin güçlenmesi için fikir alışverişinde bulunacağı bildirildi.

Ziyarette, Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Aysun Baykarabulut, Ankara İthalat ve İhracat Federasyonu Başkanı Mahmut Tandoğan, bazı yönetim kurulu üyeleri ve iş adamları, SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu'nun olacağı kaydedildi.