Amerika Birleşik Devletleri tarafından Libya ve Çin’e silah kaçakçılığı iddialarıyla aranan Gal Luft, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yakalandı. İsrail asıllı 56 yaşındaki Luft, son bir yıldır Bafra bölgesinde yaşamaktaydı ve trafik kontrolü sırasında yakalandı.

Avukat Timur İkbal, Luft’un Güney Kıbrıs’a iade edilmemesi için girişimlerde bulunduğunu, ancak polis tarafından sessiz sedasız bir şekilde iade işleminin tamamlandığını belirtti. Şu an Luft’un Güney Kıbrıs’ta olduğu ve kısa süre içinde ABD’ye iade edileceği ifade ediliyor.

Gal Luft, ilk olarak Güney Kıbrıs’a kaçmış, ancak ABD’nin talebi üzerine 16 Şubat 2023 tarihinde İsrail’e gitmeye çalışırken tutuklanmıştı. Interpol tarafından hakkında yakalama emri çıkarılan Luft, Larnaka Mahkemesi’nin 150 bin Euro şartlı tahliye kararı sonrası kayıplara karışmıştı. Rum polisi, 28 Mart 2023 tarihinde Luft’un kaybolduğunu açıklamıştı.

KKTC’de kaçak olarak yaşadığı tespit edilen Gal Luft, 28 Ağustos 2024 tarihinde Bafra bölgesinde ikamet ediyordu. 29 Ağustos 2024’te mahkemeye çıkarılan Luft, “askeri yasak bölgeye gizlice girme” suçundan 14 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : HK

Editör: Aynur DIRAĞAN