Gündem

DOĞA KOLEJİ’NDE ULUSLARARASI EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Doğu Akdeniz Doğa Koleji, yurt dışı sınavları ve üniversite danışmanlığı birimi tarafından düzenlenen bilgilendirme seminerleriyle öğrenci ve velilere uluslararası eğitim hakkında önemli bilgiler sundu.

Doğu Akdeniz Doğa Koleji, yurt dışı sınavları ve üniversite danışmanlığı birimi tarafından düzenlenen bilgilendirme seminerleriyle öğrenci ve velilere uluslararası eğitim hakkında önemli bilgiler sundu. 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ve velilerinin katılımıyla gerçekleşen seminerde, okul bünyesinde sunulan IGCSE ve A Level müfredatları detaylı bir şekilde tanıtıldı.

Seminer kapsamında, Doğu Akdeniz Doğa Koleji’nin sınav merkezi olduğu Pearson Edexcel, Cambridge ve IELTS sınavlarına dair bilgilendirmeler yapıldı. Bu sınavlar, uluslararası yükseköğrenime giden yolda önemli bir basamak olarak öğrencilerin karşısına çıkıyor. Katılımcılara sınav süreçleri, sınav formatları ve bu sınavların global üniversiteler tarafından nasıl değerlendirildiği üzerine kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Bunun yanı sıra, üniversite danışmanlık süreci hakkında da rehberlik sunuldu. Öğrencilerin yurt dışındaki üniversitelere kabul alma şansını artırmak için izlemeleri gereken adımlar, başvuru süreçleri, hazırlık programları ve kişisel gelişim için önemli ipuçları da velilerle paylaşıldı.

Doğu Akdeniz Doğa Koleji, öğrencilerini küresel eğitim platformuna en iyi şekilde hazırlamak amacıyla yürüttüğü bu süreçte, hem akademik hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak her türlü desteği sağlamaya devam ediyor. Kolej yönetimi, öğrencilerine bu zorlu süreçte başarılar dileyerek, gelecekte uluslararası arenada rekabetçi birer birey olmaları için gerekli tüm adımların atıldığını belirtti.(MHA)