Gündem

DİYARBAKIR'DA NARİN GÜRAN CİNAYETİ: YENİ İTİRAFLAR ORTAYA ÇIKTI

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili soruşturma devam ediyor.

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 12 kişi arasında yer alan Nevzat Bahtiyar, verdiği yeni ifadede cinayetle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

Bahtiyar, cezaevinden yazdığı dilekçe ile yeniden ifade vermek istediğini belirterek Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi. Savcılar tarafından 4 saat boyunca sorgulanan Bahtiyar, Narin’in amcası Salim Güran’ın, küçük kızın annesi Yüksel Güran ile ilişkiye girdiğini görmesi nedeniyle Narin’i öldürdüğünü öne sürdü.

"Salim Güran Tehdit Etti, Cesedi Dereye Attım"

Bahtiyar ifadesinde, olay günü Salim Güran ile su meselesi nedeniyle konuştuğunu ve daha sonra Salim’in onu Narin’in babası Arif Güran’ın evine çağırdığını anlattı. Eve vardığında, bir odada Narin’i hareketsiz şekilde yerde yatarken gördüğünü ve ağzında köpük şeklinde bir sıvı olduğunu belirtti. Salim Güran’ın kendisine, “Kızı ben öldürdüm. Artık suç ortağımsın, cesedi yok edeceksin, yoksa oğlunu öldürtürüm” dediğini ifade etti.

Bahtiyar, Salim ile birlikte Narin’in cesedini battaniyeye sardıktan sonra evden ayrıldıklarını ve cesedi önce kendi ahırına sakladığını, ardından Eğertutmaz Deresi’ne götürdüğünü söyledi. Cesedin dikkat çekmemesi için üzerine büyük bir taş koyduğunu belirten Bahtiyar, olay sırasında paniklediğini ve cesedin bir ayağının çuvalın dışında kaldığını fark ettiğinde hızla oradan uzaklaştığını anlattı.

"Narin'i Öldürmedim, Sadece Cesedi Bıraktım"

Bahtiyar, Narin’i öldürmediğini, sadece Salim Güran’ın tehdidi üzerine cesedi dereye attığını ileri sürdü. Salim ile olaydan sonra yüz yüze ya da telefonla görüşmediğini belirten Bahtiyar, birkaç gün sonra yolda karşılaştıklarında Salim ile kaş göz işareti yaparak selamlaştıklarını söyledi.

Nevzat Bahtiyar, ifadesinin ardından yeniden tutuklu bulunduğu cezaevine gönderildi. Soruşturma derinlemesine devam ederken, cinayetle ilgili yeni detayların ortaya çıkması bekleniyor.