Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, göreve geldikleri bir yıl içinde yoğun çalışmalar sonucunda üç önemli sağlık projesinin ihale süreçlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalandığını açıkladı. Bakan Dinçyürek, bu hafta içerisinde yer teslimlerinin tamamlanacağını ve önümüzdeki hafta üç büyük projenin temel atma törenlerinin gerçekleştirileceğini belirtti.

Bakan Dinçyürek, bu projelerden birinin Değirmenlik Sağlık Merkezi olduğunu, bu merkezin ihale süresinin sekiz ay olarak belirlenmiş olup, 680 metrekarelik alanda 28 milyon 479 bin TL maliyetle inşa edileceğini belirtti. Finansmanın KKTC bütçesinden sağlandığını belirten Dinçyürek, merkezin mahalli kaynaklarla yapılacağını vurguladı.

İkinci büyük projenin Maraş Sağlık Merkezi olduğunu belirten Bakan, bu merkezin 1000 metrekarelik alanda 51 milyon 921 bin TL ihale bedeliyle hayata geçirileceğini açıkladı. Projenin finansmanının tamamen Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarından sağlandığını belirten Dinçyürek, ihale süresi sekiz ay olarak belirlenen bu merkezin, tahmin edilenden daha kısa sürede tamamlanmasının öngörüldüğünü söyledi.

Son olarak, Lapta Sağlık Merkezi’nin ihalesinin de tamamlandığını duyuran Bakan Dinçyürek, bu merkezin hem tadilat ve tamirat işlemlerinin yapılacağını hem de merkezin büyütülüp modernize edilerek modern çağdaş, bölgenin ihtiyacına cevap verecek bir noktaya taşınacağını kaydetti.

Dinçyürek, ihale süresi beş ay olan projenin maliyetini 21 milyon 125 bin TL olarak açıklarken, finansmanın 16 milyon 125 bin TL’sinin KKTC Sağlık Fonu’ndan, 5 milyon TL’sinin ise Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarından sağlanacağını belirtti.

Bakan Dinçyürek, hükümetin göreve geldiği ilk günden itibaren, Başbakan’ın verdiği talimatlar doğrultusunda, sağlık hizmetlerini en modern ve çağdaş şekilde halkın ayağına götürmek için adım adım çalıştıklarını ifade etti.

Türkiye’nin sağlık alanındaki yatırımlarında daima yanlarında olduğunu belirten Dinçyürek, bu projelerde ve halen ihaleleri devam eden diğer tüm projelerde Anavatan Türkiye’nin desteğinin her zaman yanlarında olduğunu belirtti.

Dinçyürek, başta TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, görevde bulunduğu süre içerisinde desteklerini esirgemeyen TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, KEİ Ofisi ve tüm çalışanlarına destekleri nedeniyle teşekkür etti.

Dinçyürek, ihale süreçleri devam eden başka projelerin de bulunduğunu ve bu projelerin sonuçlarını da yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Bakan Dinçyürek, “Önümüzdeki hafta, Sayın Başbakanımızın önderliğinde, temel atma töreninde buluşmayı umut ediyoruz,” diyerek sözlerini noktaladı ve ihaleye katılan şirketlere teşekkür etti.

Editör: Emine Erdem