Gündem

DİNAMİT OPERASYONU SORUŞTURMASINDA 1 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI, 2 ZANLININ İSE TUTUKLULUK SÜRESİ UZATILDI

Narkotik Polisi'nin "Dinamit Operasyonu" kapsamında ele geçirdiği uyuşturucu madde ve paralarla ilgili yürüttüğü soruşturma devam diyor.

(23.8.2024....MHA....)   Gazimağusa’da Narkotik polisinin, aldığı ihbar sonucu, düzenlediği Dinamit Operasyonu’nda ele geçirdiği uyuşturucu madde ve paralarla ilgili yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

Mesele ile ilgili tutuklanan  B.Y.(E-47)’nin suçla bağlantısı bulunmadığı tespit edilip, şartsız serbest bırakılırken Ö.A.K.(E-30) ve E.K.(E-35) bu sabah mahkemeye çıkartılarak aleyhlerine 6’şar gün ek tutukluluk emri alındı. 

Mahkemede meseleyle ilgili talebi polis memuru Hüseyin Özdesoy aktardı.

Tanık polis Hüseyin Özdesoy,düzenlediği operasyonda  toplam 50 gram ağırlığında hintkeneviri türü, 5 gram ağırlığında metamfetamin türü ve 42 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler, MDMA türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan toplam 7 adet hap, üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 2 adet hassas terazi, içerlerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 2 adet öğütücü, 2 adet el yapımı cam pipo, 2 adet ucu yanık sarma sigara, 6 adet kağıt parçası ve uyuşturucu madde satışından temin edildiğine inanılan toplam 169.900 TL, 3000 Stg ve 200 Euro nakit parayı emare zapt ettiğini anlattı.

Polis, emareleri incelenmesi için gönderdiği Devlet Kimya Laboratuvarı’ndan henüz bir sonuç temin edemediğini belirtti ve meseleye bağı olmadığını tespit ettiği B.Y.’yi serbest bıraktığını açıkladı.

Zanlı Ö.A.K.ve E.K.’ye konu maddeleri saran şahsı aradığını kaydeden tanık polis, mahkemeden zanlılar aleyhine 6 gün ek tutukluluk emri talep etti. Mahkeme, zanlıların 6’şar gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (MHA)