Gündem

Depremde Her Şeyini Kaybetti, umuda yolculuğu da hüsranla bitti

16 yaşında umuda yolculuk KKTC'de son buldu.

AİLESİNİ 6 ŞUBAT'TA  HATAY’DA DEPREMDE KAYBEDEN BİR KÜÇÜK ÇOCUK MUHAMMET HASAN 

Muhammet Hasan henüz 16 yaşında . O da umuda yolculuğa 3.500 dolar vererek çıktı. 
Ancak Muhammet’in sadece umuda yolculuk hayali 1 yıl önce başlamıştı ailesini 6 Şubat depreminde tüm ailesini kaybeden Muhammet'in artık yapacak veya kaybedecek hiçbirşeyi de kalmamıştı zaten, ailesi ile Suriyede çıkan savaş sonrası daha iyi bir yaşam için Hataya yerleşmişlerdi ne var ki küçük Muhammet 6 Şubat depreminde tüm ailesini  kaybettiğinde henüz 15 yaşında iken öksüz kaldı 
1 yıl tek başına hayat ile mücadele ederek çalışarak biriktirdiği 3500 dolarını avrupaya gidebilmiek için umut tacirlerine vererek belki bundan sonra daha iyi bir hayat yaşarım diyerek o da bu zorlu yolculuğa 3500 dolar ödeyerek çıktı. 

Ne var ki Mersin’den bir gece önce bir sandal ile çıktıkları umuda yolculuk yolunda sağ salim akdenizi o küçücük sandal ile aşarak KKTC kıyılarına vardı varmasına da hala daha kat edeceği yollar vardı. 
Onları hiç görmedikleri hiç tanımadıkları iki kişi karşıladı herkesleri olduğu gibi Muhammet’i de alarak bir van aracın içerisine dıka basa doldurdular ve anlaşılmasın diye de aracın kapılarını perçinleyip araca da arıza süsü verilerek  bir çekici üzerine koydular. Tatlısu sahilinden yola çıkan çekici polise yapılan ihbar üzerine Geçitkale’de durdurulur ve umut tacirlerinin de umudu son bulur. Tabi ki Muhammet’in de ve onunla birlikte yaşları 4 ile 50 arasında değişen 35 kişinin de. Bugün okulda olması gereken Muhammet malesef öksüz ve kimsesiz olarak biriktirdiği umut parasını umut tacirlerine de kaptırarak bir o kadar daha avrupaya gitme umudunu kaybetmiş oldu.