Balık avlamak için denize açılan Halil Küçük isimli vatandaş, karadan uzakta denizin ortasında gördüğü köpeği kurtardı. Olay, sabah saatlerinde KKTC açıklarında meydana geldi.

Halil Küçük, sabahın erken saatlerinde teknesiyle balık tutmak için denize açıldı. Bir süre sonra, karadan oldukça uzak bir noktada suyun üzerinde bir hareket fark etti. Yaklaştığında, denizin ortasında çaresizce yüzen bir köpekle karşılaştı. Hemen harekete geçen Küçük, köpeği teknesine alarak güvenli bir şekilde karaya çıkardı.

Küçük'ün yaptığı açıklamaya göre, köpeğin oraya nasıl geldiği henüz bilinmiyor. Küçük, "Sabah denize açıldığımda böyle bir durumla karşılaşacağımı hiç düşünmemiştim. Köpeği fark ettiğimde hemen yardıma koştum. Onu o halde bırakmam mümkün değildi," dedi.

Köpeğin kendi imkanlarıyla mı denize gittiği, yoksa başka biri tarafından mı denizin ortasında bırakıldığı ise büyük merak konusu oldu. Bu olay, çevredekilerin ve sosyal medyanın dikkatini çekerken, yetkililerin konuya ilişkin araştırma başlattığı öğrenildi.

Kurtarılan köpeğin sağlık durumunun iyi olduğu ve geçici olarak Halil Küçük tarafından bakılacağı belirtildi.

Editör: Aynur DIRAĞAN