Gündem

DEMOKRAT PARTİ GENEL SEKRETERİ VE GİRNE MİLLETVEKİLİ SERHAT AKPINAR'DAN KIBRIS ÇÖZÜM SÜRECİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri ve Girne Milletvekili Serhat Akpınar, Kıbrıs çözüm sürecindeki son gelişmelerde Güney Kıbrıs'ın psikolojik savaş yöntemlerine yöneldiğini belirtti.

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri ve Girne Milletvekili Serhat Akpınar, Kıbrıs çözüm sürecinde yaşanan son gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Akpınar, Güney Kıbrıs’ın, yıllardır Kıbrıs Türkü’nün yükseköğretim alanındaki varlığını ortadan kaldırmaya yönelik başlattığı diplomatik savaşın ardından, şimdi de emlak ve turizm sektörlerine yönelik psikolojik savaş yöntemlerine yöneldiğini belirtti. Akpınar, bu girişimlerin, Kıbrıs Türkü’nün kendi egemen sınırları içerisinde varlığını sürdürme mücadelesine yönelik fiili tecrit uygulama girişimi olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türkü’nün yıllardır izolasyon ve ambargolar altında tutulmaya çalışıldığını hatırlatan Akpınar, bugün en acımasız psikolojik savaş yöntemlerinin devreye sokulduğunu ifade etti. Akpınar, "Çok ciddi bir şekilde hazırlanmış ve düşünülmüş bu psikolojik savaş harekâtı, sektörel tüm açılımlar üzerinde kendini hissettirmeye başlamış ve Kıbrıs Türk halkı için ciddi kayıplara yol açmıştır" dedi.

Akpınar, KKTC’nin sektörel varlığını yok etme girişimlerinin ardından, Güney Kıbrıs’ın Kıbrıs Türk iş insanlarını, bilim insanlarını ve halk arasından seçilmiş kişileri hedef almaya başladığını belirtti. Bu kişilerin, AB ya da dünyanın herhangi bir yerinde olsa bile Güney Kıbrıs sınırları içerisinde tutuklanmaları için hazırlıkların yapıldığını dile getirdi.

Sürecin, psikolojik harp mantığıyla, manipülatif açıklamalar ve paylaşımlarla gerek basın gerekse sosyal medya üzerinden devam ettirildiğini söyleyen Akpınar, "Güney Kıbrıs’ın Kıbrıs Türkü’nün yetiştirdiği başarılı insanları ve KKTC’de yatırım yapmış uluslararası yatırımcıları hedef almasına karşı, KKTC’nin tüm iç ve dış siyasi gücüyle, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte çok ciddi bir hukuk mücadelesi başlatması gerekmektedir," dedi. Akpınar ayrıca, yaşanan insani ve maddi kayıplar için İnsan Hakları Mahkemesi'nde tazminat davaları açılması gerektiğini ifade etti.

Akpınar, Güney Kıbrıs’ın başlattığı psikolojik harekâta karşı provokatif psikolojik harekâtın başlatılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. BM nezdinde çözüm sürecinin ilerletilmemesinin, Güney Kıbrıs’ın tezleri dışında bir çözüm sürecine girilemeyeceğinin göstergesi olduğunu belirten Akpınar, KKTC’nin Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte egemenlik hakları çerçevesinde, uluslararası hukuk mücadelesini Güney Kıbrıs’a karşı başlatması gerektiğini vurguladı.”


Demokrat Parti Basın