Pandemi  sonrası eğitimin yüz yüze olduğu bir ortamda Daü yönetiminin hala pandemi sürecini  yaşamaya devam ettiği bizleri hayretler içerisinde bırakıyor.

Gazimağusa ve Daü kampüsü içerisinde bulunan işletmeleri ve esnafı düşünmeden kararlar alan bir yönetim anlayışı halen daha devam ediyor.

Tüm üniversiteler yüz yüze eğitim verirken Daü bu uygulamayı neden yapıyor?

Yödak yasasına göre böyle birşey mümkün değil. Yödak bir müdahale edecek mi?

Yödak’ın web sitesinde eğitimin yüz yüze kararı mevcut olurken, YÖK,  TC, KKTC ve Yabancı öğrenciler içinde böyle bir uygulama yapmıyor .

BURADAN TEKRARDAN VURGULUYORUZ

Gazimağusa öğrenci kentidir. Yaz aylarında cıvıl cıvıl olması gerekirken bu durum hayret verici .

Tüm üniversiteler yaz okulunu yüz yüze yaparken DAÜ neden tersine hareket ediyor. Öğrenci sayısı giderek azalan DAÜ’de eylül ayında ne olacağı belirsizliğini koruyor. DAÜ VYK ve Rektörlük ivedikle görevini yerine getirmeli.

Üniversiteye ve kentimize destek olmuş ciddi  yatırımlarda bulunan  istihdamlar ve katkılara destek olan kurumlarımızın zararını kim karşılayacak?

Eğitim programlarının mevzuata göre yürütülmesi gerekiyor. Yödak kararları yüz yüze yürütülmesi yönündedir. Konuyla ilgili YÖK kararları da bulunmaktadır. Dolayısıyla DAÜ yönetiminin bu kararları tekrardan okumasını ve incelemesi gerekmektedir.

Umuyoruz ki üniversite yönetimi aldığı veya almayı düşündüğü bu yaz okulu eğitimi kararından hızlı bir şekilde vazgeçecektir.

Editör: Fatoş Dalcı