Bu yıl “Turizm, Konaklama ve Etkinlikler Sektöründe Teknolojinin Rekabet Gücü ve Deneyimleri Üzerindeki Etkisi” (“Technology Enabled Competitiveness and Experiences in Tourism, Hospitality and Events”) temasıyla düzenlenen konferans, 1929 yılında Hollanda Amsterdam’da kurulan “Hotelschool The Hague” ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Konferansta Bayraktar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) toplanan bilimsel veriler ışığında hazırlanan “Eğitim Turizmi, Konaklama ve Sürdürülebilirlik İlişkisi” ile “Endüstri ve Teknoloji Deneyimleri ve Adaptasyonu” konularındaki üç çalışmasını sundu. Konferans boyunca KKTC’den elde edilen verilerle yapılan sunumlar katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi. DAÜ tarafından sağlanan bilimsel toplantılara katılım desteğiyle konferansa katılan Bayraktar, yeni araştırma projeleri için akademik ve kurumsal iş birliği fırsatlarını da değerlendirdi.

Öte yandan, DAÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamed Rezapouraghdam’ın koordinatörlüğünü yaptığı DAÜ Turizm Araştırma Merkezi (EMU-TAM), dünyanın en önemli turizm araştırma merkezlerinin/enstitülerinin üyesi olduğu ATHENA’nın yönetim kurulunda yer alarak DAÜ’yü ATHENA’da temsil etmektedir.

Editör: Aylin Derin