Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 25 Kasım Berlin görüşmesi ve sonuçları hakkındaki başlattığı bilgilendirme ve değerlendirme toplantıları kapsamında bugün sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan bilgilendirme ve değerlendirme toplantısına, 115 sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Cumhurbaşkanı Akıncı toplantıda katılımcılara Berlin sürecini izah ederek BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in açıklaması ile ilgili değerlendirmelerini aktararak görüşlerini aldı. Cumhurbaşkanı sivil toplum örgütü temsilcilerinin yönelttiği soruları da yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığındaki bilgilendirme toplantısında, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Özel Temsilcisi Erhan Erçin ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu da yer aldı.

25 Kasım Berlin görüşmesi ve sonuçları hakkında bilgilendirme ve değerlendirme toplantılarına 4 Aralık’ta Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerle başlayan Cumhurbaşkanı Akıncı, dün sabah Belediye Başkanları ile ardından da Meclis dışındaki siyasi partilerin temsilcileri ile bir araya gelmişti. Cumhurbaşkanı Akıncı, yarın saat 10.00’da da muhtarları bilgilendirecek.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, önümüzdeki süreçte siyasi kurumların yanı sıra yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ve yurttaşların bilgili olarak devrede olmasının ve kendi geleceklerine sahip çıkmalarının hayati bir konu olduğuna inandığını belirtmişti.