Dünya

BİSİKLETLE DÜNYAYI GEZEN AZAD'IN BARIŞ MESAJI

İranlı Rahmetullah Azad, 40 yıldır bisikletle 80 ülke gezerek zulüm ve adaletsizliğe dikkat çekiyor. Türkiye turunda barış mesajları veriyor.

İran'ın başkenti Tahran yakınlarında yaşayan Rahmetullah Azad, zulüm ve adaletsizliklere dikkat çekmek amacıyla genç yaşta bisikletle seyahat etmeye karar verdi. 40 yıldır pedal çeviren Azad, Afrika, Avrupa ve Asya'da toplam 80 ülkeyi ziyaret etti.

Son olarak Türkiye turuna çıkan Azad, Muş, Kayseri ve Sivas gibi illeri bisikletiyle geçerek, yerel halkla buluştu. Ağrı'da Türk Kızılay Şubesi'ni ziyaret eden Azad, Taşlıçay ilçesinde de sıcak bir misafirperverlikle karşılandı. Yağmurlu havada zorlu yollarda bisikletinden inerek yürümek zorunda kalan Azad, Doğubayazıt'a ulaştıktan sonra dinlenip yolculuğuna devam etti.

Verdiği röportajda Azad, "Dünyada adaletsizlikler var. İnsanların acı çektiğini gördüğümde çok üzülüyorum. Bu yüzden bisikletimle barış mesajı taşımak için yola çıktım" dedi. Almanya, Avusturya ve İtalya gibi ülkeleri de bisikletle gezen Azad, "60 yaşındayım ve hiç hastaneye gitmedim. Bu benim sağlıklı yaşam tarzımın bir göstergesi" ifadelerini kullandı. Türkiye’nin güzelliklerine ve insanlarının misafirperverliğine de değinen Azad, burada geçirdiği zamanın kendisine güç verdiğini belirtti.