Eğitim

BABASI PARAYI VEREMEYİNCE ÇOCUĞU OKULDAN ATTILAR!!

Gazimağusa’da bir baba, 4 yaşındaki kızının devlet anaokulundan aylık 2000 TL talep edilmesi nedeniyle atıldığını ve eğitim hakkının engellendiğini duyurdu.

Gazimağusa’da 10.10.24 tarihinde baba, devlet anaokulunda eğitim gören 4 yaşındaki kızı için aylık 2000 TL talep edilmesi üzerine büyük bir mağduriyet yaşadığını duyurdu. Aylık ücreti ödeyemedikleri için kızının okuldan atıldığını belirten baba, eğitim hakkının engellenmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Kızının anaokuluna devam etmesi için maddi zorluklarla karşılaştıklarını ifade eden baba, "Devlet okulunun kapısına bırakıldık. Eğitim hakkının bu şekilde elinden alınması benim için çok acı verici" dedi.

Olay, toplumda eğitim hakkının erişilebilirliği konusunda tartışmalara yol açarken baba, diğer ailelerin de benzer sorunlarla karşılaşmaması için sesini duyurmak istediğini belirtti.

Bu durumun yetkililer tarafından incelenmesini ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasını talep eden baba, “Çocuklarımızın geleceği için bu tür adaletsizliklere karşı çıkmalıyız” diyerek çağrıda bulundu.