Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) tarafından yapılan çağrıyı kararlılıkla desteklediğini duyurdu. CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy'un 16 Ağustos 2024 tarihinde yayımladığı açıklamada, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı elektrik kesintileri ve zorlaşan yaşam koşullarına karşı duyarsız kalmanın mümkün olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, KIB-TEK'in yaşadığı sorunlar ve sözde hükümetin bu durumu yönetmedeki yetersizliği eleştirildi. Teknecik Santrali'nde yaşanan olayların, mevcut yönetimin “Ben yaptım olur” anlayışının despotik yüzünü gözler önüne serdiği belirtildi. Elektrik kesintilerinin ihalesiz ve şaibeli kirli yakıt alımı nedeniyle başladığı, bu durumun santrallere büyük zarar verdiği ve kirli siyah dumanın sebebinin de kurumda kullanılabilir yakıt kalmamasından kaynaklandığı ifade edildi.

CTP, iki gün önce halktan özür dileyen kurum yönetiminin ardından, hükümetin alelacele ihaleye çıkıp acil parça tedarik etmeye çalışmasını ve ardından çalışanları suçlamasını kınadı. Bu duruma karşı çıkacaklarını belirten CTP, KIB-TEK’in sürdürülebilir ve etkin bir yapıya kavuşmasının elzem olduğunu vurguladı. Mevcut yönetimin popülist yaklaşımlar sergileyerek kurumun ekonomik olarak istikrarsız bir duruma sürüklendiği ifade edildi.

CTP, KIB-TEK’in özerk, şeffaf ve hesap verebilir bir yapıya dönüşmesi gerektiğini ve elektrik hizmetinin aksamadan, uygun maliyetle ve kaliteli bir şekilde sağlanmasının temel hedef olması gerektiğini belirtti.

Parti, 19 Ağustos Pazartesi günü saat 10.00'da Teknecik Elektrik Santrali'nde yapılacak yürüyüşe katılacağını duyurdu. Amacının, gerçeklere şahitlik ederek tüm kesimlerle birlikte hareket etmek olduğunu vurguladı. CTP, KIB-TEK’in sorunlarının çözümü için tüm paydaşlarla işbirliği içinde çalışacaklarını ve gerekli adımları atacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Genel Sekreter Asım Akansoy, "Bizim için esas olan, çıkar çevreleri değil, halkın çıkarları ve öz varlıklarıdır. KIB-TEK’in sürdürülebilir bir yapıya kavuşması, halkımızın geleceği için büyük önem taşımaktadır. Gelin, birlikte hareket edelim ve KIB-TEK’in yeniden halkın kurumu olmasını sağlayalım," şeklinde konuştu.

Editör: Fatoş Dalcı